recent posts

banner image

Gorsel Ogrenme Araclari: My Vise

visme on education

Yapılan araştırmalar göstermiştir ki, insanlar okuduklarının %10’unu, duyduklarının %20’sini, gördüklerinin % 30’unu, hem gördüklerinin hem de duyduklarının % 50’sini, görüp işittiklerinin ve söylediklerinin % 80’nini, görüp, işitip, dokunup, söylediklerinin % 90’ını hatırlamaktadır. Bu sonuçlar, öğretmenin eğitim ortamında mutlaka en az bir eğitim aracı ve gerecini /materyalini kullanması gerektiğini göstermektedir.

Araştırma sonuçlarının da gösterdiği gibi bir insanın bir olayı hatırlayabilmesi için görüp işitmesi gerekmektedir. Okullarda ders anlatılırken mutlaka görsel kaynaklardan yararlanmak gerekir.

Derslerde görsel materyal kullanmanın,

  • Anlatılacak konunun kalıcılaştırılmasını
  • Daha kolay anlaşılmasını sağlar.

My Visme

My visme online olarak infografik, sunum, banner ve daha birçok görsel olarak ürün ortaya çıkartabileceğimiz bir site. My visme ücretsizdir. Fakat bazı özellikleri kullanabilmemiz için aylık 7$, bütün özellikleri kullanabilmemiz için aylık 16$ vermemiz gerekiyor. Türkçe dil desteği bulunmamaktadır. Ödeme planları için Visme Ödeme adresinden bakabilirsiniz. Online olması ve yapılan görsel ürünlerin sosyal medyada paylaşılması veya bilgisayara kaydedilmesi büyük bir avantaj.

En temel özellikler
-Bazılarının ücretli olması
-Oluşturulan ürünlerin rahatça paylaşılması veya dijital ortama kaydedilmesi

Etkinlik Yapıyoruz.

1.Ders Başlığı: Fen Bilgisi
2.Web2.0 Aracı: My Visme
3.Ders Etkinliği: Fotosentezin tepkimesinin aşamaları
4.Oluşturulacak Ürünler: Fotosentez tepkimesinin aşamalarını anlatan bir infografik yapılacaktır.


Başka bir yazıda görüşmek dileğiyle...



Gorsel Ogrenme Araclari: My Vise Gorsel Ogrenme Araclari: My Vise Reviewed by Abdulhamit Ekşioğlu on Aralık 26, 2016 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.