recent posts

banner image

Eğitimde Sosyal Medyanın Önemi

Eğitimde Sosyal Medya

Gelişen teknolojiyle birlikte hayatımıza yeni yeni araçlar girmeye başladı. Bundan 20 yıl önce biriyle görüntülü konuşma yapacağımızı söyleseler "sen manyak mısın öyle birşey olması mümkün değil" tarzında söylenirlerdi. Günümüze bakıldığında o 20 sene önceki koca ev boyutundaki bilgisayarlar şu anda cebimize girecek hale geldi.

Peki bu teknolojinin gelişmesi eğitimde nasıl bir rol aldı?

Teknolojinin gelişmesiyle eğitimde de önemli gelişmeler oldu. Örneğin benim zamanımda karneleri öğretmenler elleriyle dolduruyorlardı, şimdi ise e-okul sisteminden notlar girilip öğrencinin de notlarına bakması için güzel bir sistem yapıldı. 

Daha sonrasında ise sosyal medya dediğimiz ağlar kurulmaya başlandı. Öğretmenler, öğrenciler ve veliler artık internette hep aktif durumda oldular. Şöyle bir baktığımızda bütün çocukların elinde ya tablet ya da bir akıllı telefon var. Herkesin sosyal medya hesapları var. Öğretmenler sosyal medyada grup veya sayfa oluşturup öğrencileriyle buradan iletişim kurabiliyor. Öğrenciler verilen ödevleri artık eskisi gibi el yazısıyla kağıda yazılıp getirmek yerine, bir blog açıp orada yayımlıyorlar.

Peki eğitimde sosyal medyanın kullanılmasında öğretmene düşen görev nedir?

Eğer öğretmen dersinde sosyal medyayı kullanmak istiyorsa öncelikle kendisinin bu araçlar için yeterli olup olmadığını, yeterli değilse araçların dersinde nasıl kullanacağını dair kendini geliştirmelidir. 

Öğretmenin öğrencilere bu araçları nasıl ve ne şekilde kullanılması gerektiğini anlatması gerekir. Şimdiki kuşak bilgisayarla içli dışlı olduğundan zorlanacağını da sanmıyorum. 

Eğitimde sosyal medyanın kullanılmasını avantajları nelerdir?

-Öğrencilerin ev ödevlerini daha kapsamlı bir şekilde yapabilmesi,
-Öğrencinin öğretmeni ile konuşamadığı veya çekindiği konuları daha rahat şekilde anlatabilmesi,
-Grup şeklinde alınan bir proje için online ortamda tartışma yapılabilmesi,
-Yazım ve dil kurallarına daha dikkat etmesi, benimsemesi

Keyifle teknolojik gelişmeleri takip ettiğim, neyin nasıl yapıldığını öğrendiğim güncel bir o kadar da samimi bir blog paylaşmak istiyorum. Sitenin sahibi Hamza abiye teşekkürlerimi bir borç bilirim :)

TEAkolik


Etkinlik yapıyoruz

1.Ders Başlığı: Sabit Disk ve Kavramları
2.Web2.0 Aracı: Blogspot
3.Ders Etkinliği: Sabit Disk ve Kavramlarını anlatan bir blog yazısı
4.Oluşturulacak Ürünler: Sabit Disk ve Kavramlarını anlatan içerisinde resim video vb materyaller bulunduran, okuyucuyu bilgilendiren bir blog yazısı


Başka bir yazıda görüşmek dileğiyle...





Eğitimde Sosyal Medyanın Önemi Eğitimde Sosyal Medyanın Önemi Reviewed by Abdulhamit Ekşioğlu on Ekim 09, 2016 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.