recent posts

banner image

Egitimde 140 Karakter

twitter ve eğitim

2006 yılında, bloglama yapmanın yeni bir biçimi olan mikrobloglama, Twitter iletişime yeni ve basit bir form getirerek ortaya çıkmıştır. Bu ortamda her bir iletişim metni (Tweet) en fazla 140 karakterden oluşmaktadır. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte sosyal ağlar ortaya çıkmaya başlamıştır ve insanların iletişimini, etkileşimini, işbirliğini, çalışmasını hatta öğrenme sürecini de yeniden şekillendirmiştir. Yapılan araştırmalara göre sosyal ağlar iletişim becerilerini geliştirir, katılımı ve sosyal bağlılığı genişletir ve işbirliğine dayalı öğrenmenin gelişmesine, gerçekleşmesine olanak sağlar.

Twitter'in Eğitimde Kullanılması 

Sosyal ağların genişlemesi ve her geçen gün kullanıcı sayısının artmasıyla birlikte okuldaki eğitim sosyal ağlarla desteklenmeye başladı.  Eğitim için bir örnek verecek olursak öğretmenin belirleyeceği bir hashtagde öğrenciler ders hakkında fikirlerini, önerilerini yazabilirler. Öğretmen, öğrencilerin attıkları tweetlere bakarak öğrencilerin gelişmelerini izleyebilir. 


Eğitim için kullanılan twitter hesaplarına aşağıdaki bağlantıları kullanarak takip edebilirsiniz.







Eğitim hakkında atılan tweetlere,






Etkinlik Yapıyoruz.

1.Ders Başlığı: Donanım
2.Web2.0 Aracı: Blogspot
3.Ders Etkinliği: Yeni çıkan bilgisayar donanımları için #newtechnology #hardware hashtagleri kullanılarak öğrencilerin yeniliklerden haberdar olmasını sağlamak.
4.Oluşturulacak Ürünler: #newtechnology #hardware hashtagleri kullanılarak ilgisini çektiği bir donanım için makale hazırlamak

Başka bir yazıda görüşmek dileğiyle...


Egitimde 140 Karakter Egitimde 140 Karakter Reviewed by Abdulhamit Ekşioğlu on Ekim 18, 2016 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.