recent posts

banner image

Eğitim ve WEB 2.0

eğitimde web2.0 araçları

WEB 2.0 Nedir?

Artık dünya Web 2.0 denilen internet siteleri dönemine girdi. Eskisi gibi sadece bilgi veren Web 1.0 siteleri geride kaldı. Web 1.0 mantığında sadece tanıtım ve bilgi esastı, tek bir kişi tarafından yönetilen sitede kullanıcı sadece okuyucu konumundaydı. Sadece bilgi tüketiyor, yeni bir bilgi üretmesi gerekirse nasıl ne şekilde yapacağını bilemiyordu.

Eğitimde WEB 2.0

Günümüzde, teknolojideki hızlı değişimler sonucunda eskiden kullanılan ders araç ve gereçleri ile şu anda kullanılanlar arasında farklılıklar gözlenmektedir. Birkaç örnek vermek gerekirse, eskiden sitelerde sabit kalan ve değişmeyen banner reklamlar dönemi, şimdi Web 2.0 ile yerini, genelde Google Adsense vasıtası ile tanıdığımız metin reklamlar dönemine bıraktı.Okullarda, öğrencilerin büyük bir çoğunluğunun sahip olduğu cep telefonu gibi teknolojik araçları yasaklamak yerine, etkin bir biçimde sınıf içindeki öğrenme etkinliklerinde nasıl kullanabileceğimiz düşünülmelidir. Birçok öğrencide bulunan cep telefonlarının, farklı derslerde faydalı amaçlar için kullanılabileceği vurgulanmaktadır.


eğitimde web2.0


Etkinlik Yapıyoruz.
1.Ders Başlığı: İnternet Tabanlı Programlama
2.Web2.0 Aracı: Blogspot
3.Ders Etkinliği: Derste görülen kodların uygun bir dille içerik haline getirilip blogda yayımlamak. Grup veya birey olarak yapılabilir.
4.Oluşturulacak Ürünler: Blog sayfası. Programlama etiketi. İnternet tabanlı programlama dersinde göörülen örnek kod bloklarının içerik olarak paylaşılması.
5.Değerlendirme: Bütün olarak yapılması (100p)




Eğitim ve WEB 2.0 Eğitim ve WEB 2.0 Reviewed by Abdulhamit Ekşioğlu on Ekim 31, 2016 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.