recent posts

banner image

Windows 9 Çıkış tarihi belli oldu.

windows9
Yazılım sektörünün önde gelen isimlerinden Microsoft, yeni bir kesinlik kazanan tarihle daha karşımızda. Windows 8’de yaşadığı olumsuz eleştirilerin ardından Metro arayüzünü kaldırmayı planlayan ve başlat menüsünü yeniden getirme kararı alan Microsoft, yeni nesil masaüstü işletim sisteminin çıkış tarihini açıkladı.

Threshold kod adlı işletim sistemi Windows 9’da dikkat çeken en büyük yeniliklerden biri de Metro(RT) arayüzünün, yeniden getirilen başlat menüsüne sabitlenmesi olacak. Kullanıcı tarafında Windows sürümleri için “Bir iyi bir kötü” izlenimi bırakan yazılım şirketi, Windows 9’u tüm eleştirileri dikkate alarak geliştirmiş gibi görünüyor.

Apple’ın akıllı telefonlarında görevli kişisel asistanı Siri’ye benzerliğiyle dikkat çeken Cortana, Windows Phone işletim sistemli akıllı cihazların ardından şimdi de Windows 9’da kullanılabilir olacak. Üstelik Türkçe dil desteğiyle. Microsoft’un Windows 9’u 30 Eylül günü düzenleyeceği özel bir etkinlikte tanıtılacağı biliniyor.
Windows 9 Çıkış tarihi belli oldu. Windows 9 Çıkış tarihi belli oldu. Reviewed by Abdulhamit Ekşioğlu on Ağustos 31, 2014 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.